Bespaar flink op uw energiekosten!

 

Efficiente en duurzame steamers: bespaar aanzienlijk op je rekening met een UNOX ENERGY STAR® oven!

 

Hoe bespaar je energie in je keuken? Kies een ENERGY STAR® gecertificeerde professionele oven!

Horeca is altijd een van de sectoren geweest met het hoogste energieverbruik. Professionele ovens, sous-vide, keukenmachines, afzuigkappen, fornuizen, friteuses, vaatwassers en snelkoelers zijn tal van apparatuur die worden gebruikt bij dagelijkse activiteiten en die aan het einde van de maand 40% van de rekeningen van een bedrijf uitmaken (zo niet meer!). Deze consumpties zijn echter niet alleen van invloed op commerciële activiteiten, maar hebben ook een belangrijke impact vanuit milieuoogpunt, namelijk de CO2-uitstoot.

Een van de oplossingen om de kosten van de rekening te verlagen en een duurzame houding ten opzichte van de planeet aan te nemen, kan zijn om uw apparatuur te vervangen door geavanceerdere en efficiëntere hulpmiddelen waarmee u afval kunt verminderen en echte besparingen kunt realiseren.

Hiertoe kan het werken met een ENERGY STAR® gecertificeerde professionele oven echt de juiste keuze blijken te zijn om echte besparingen op het gebied van verbruik te realiseren.

Energiezuinig en uitstekende kookprestaties: er zijn meer dan 30 professionele UNOX-ovens gecertificeerd door ENERGY STAR®!

De zoektocht naar steeds innovatievere technologische oplossingen die niet alleen een efficiëntie van kookprocessen mogelijk maken, maar ook een echte verbetering vanuit het oogpunt van energieverbruik, is een constante missie voor ons bij Unox!

Dit is wat UNOX onderscheidt en is het bedrijf dat het grootste aantal ENERGY STAR®-gecertificeerde professionele elektrische ovens en professionele gasovens produceert.

Er zijn tot op heden meer dan 30 gecertificeerde modellen binnen de lijnen:

• CHEFTOP MIND.Maps™ PLUS

• CHEFTOP MIND.Maps™ PLUS COMPACT

• CHEFTOP MIND.Maps™ BIG PLUS

• BAKERTOP MIND.Maps™ BIG PLUS

• BAKERLUX SHOP.Pro™ Master

Dit belangrijke resultaat is een bewijs van de constante aandacht die UNOX altijd heeft besteed aan het milieu en de toewijding die  al meer dan 30 jaar wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling van intelligente oplossingen die een antwoord bieden op de dagelijkse uitdagingen van professioneel koken.

 

Hoeveel energie kunt u in uw restaurant besparen met een ENERGY STAR®-gecertificeerde CHEFTOP MIND.Maps™ Plus-oven?

De Energy Star-gegevens geven ons een nuttige indicatie van de energiebesparingen die een restaurant kan realiseren door een ENERGY STAR®-gecertificeerde CHEFTOP MIND.Maps™ Plus-oven in de keuken op te nemen.

 

Kookt u voornamelijk met stoom?

Om 1.000 kg gestoomde aardappelen te koken met een CHEFTOP MIND.Maps™ Plus 10-tray oven, zijn 28 volledige ladingen van ongeveer 30 minuten elk nodig, wat neerkomt op een totaal van 14 uur ovenwerking met een totaal verbruik van 105,3 kWh.

Het bereiden van dezelfde hoeveelheid gestoomd voedsel met een oven zonder ENERGY STAR®-certificering duurt ongeveer 44 minuten per batch, wat resulteert in een totaal van bijna 21 uur ovenwerking, met een totaal verbruik van 169,7 kWh.

Cijfers spreken voor zich: CHEFTOP MIND.Maps™ Plus is de beste keuze!

 

Tijdens het stomen van 1.000 kg aardappelen bespaart u:

- 6,5 uur tijd

- 64,4 kWh energie

- 18,4 kg CO2

- en niet te vergeten een flinke verlaging van uw energierekening afhankelijk van het tarief

 

 

Kookt u in uw restaurant voornamelijk in convectiemodus?

Om 1.000 kg geroosterde aardappelen te koken met een CHEFTOP MIND.Maps™ Plus 10-tray oven, zijn 31 volledige ladingen van ongeveer 43 minuten elk nodig, wat een totaal van 22 uur ovenwerking geeft met een totaal verbruik van 189,4 kWh.

Daarentegen kost het bereiden van dezelfde hoeveelheid voedsel met een oven zonder ENERGY STAR®-certificering ongeveer 51 minuten per batch, wat neerkomt op een totaal van bijna 26 uur ovenwerking, met een totaal verbruik van 228,8 kWh.

Cijfers spreken voor zich: CHEFTOP MIND.Maps™ Plus is de beste keuze!

 

Tijdens het koken van 1.000 kg gepofte aardappelen bespaar je:

- 4 uur tijd

- 39,4 kWh energie

- 11,2 kg CO2

- en niet te vergeten een flinke verlaging van uw energierekening afhankelijk van het tarief

 

 

De meest gunstige keuze, ook als de oven leeg is!

Helaas blijft keukenapparatuur tijdens service vaak ingeschakeld en op temperatuur wachtend op de volgende batch.

Ook hier is ENERGY STAR® de beste keuze om het energieverbruik te verminderen! Een CHEFTOP MIND.Maps™ Plus 10-tray oven verbruikt 1,08 kWh om gedurende 1 uur op temperatuur te blijven terwijl deze leeg is, terwijl een niet-gecertificeerde oven 2,64 kWh verbruikt.

Waarom zijn Unox ovens zo efficiënt en duurzaam?

Al meer dan 30 jaar investeert Unox in onderzoek om de prestaties van zijn ovens voortdurend te verbeteren en tegelijkertijd de energie-impact te verminderen.

Elke dag bestudeert ons team van ingenieurs, ontwerpers, chemici, natuurkundigen en softwareontwikkelaars nieuwe manieren om de energieprestaties van onze ovens verder te verbeteren door te werken aan 4 fundamentele pijlers:

• isolatieoplossingen

•  motorefficiëntie

• het ontwerp van de oven

• de intelligentie van de oven

 

De isolatieoplossingen

Door efficiënte oplossingen te identificeren, kunt u de ingestelde temperatuur in de kookkamer handhaven, waardoor de verspreiding van warmte naar buiten wordt geminimaliseerd. Al onze gecertificeerde ovens, combinatie en convectie, zijn in feite ontworpen en vervaardigd met het gebruik van uitstekende isolatiematerialen om de best mogelijke thermische isolatie te garanderen, warmteverspilling te verminderen en tegelijkertijd de beste kookprestaties te garanderen.

 

De efficiëntie van de motor

De motor is het kloppend hart van elke professionele oven. Elke dag staat het onderzoeks- en ontwikkelingsteam voor de uitdaging om de motoren van UNOX-ovens steeds efficiënter te maken om energieverspilling zoveel mogelijk te verminderen, met behoud van uitstekende kookprestaties. De professionele ovens van UNOX zijn zelfs uitgerust met motoren die zijn ontworpen om tijdens elke bereiding zo min mogelijk op te warmen en de energieverspreiding te verminderen.

 

Het ontwerp van de oven

Bij UNOX besteden ze veel aandacht aan de ontwerp- en planningsfasen van al onze ovens en bestuderen we altijd innovatieve manieren om elk afzonderlijk onderdeel efficiënter te maken en energieverspilling tot een minimum te beperken.

 

Het intelligente ontwerp van de oven, samen met de efficiëntie van de motor en de isolatieoplossingen, stelt u in staat om het warmteverlies effectief te verminderen, terwijl u het energieverbruik en de CO2-uitstoot vermindert.

 

De intelligentie van de oven

Dankzij de intelligente technologieën van de professionele ovens van UNOX heeft u maximale controle over het water- en elektriciteitsverbruik, wat zorgt voor consistent uniforme kookprestaties. Een voorbeeld hiervan is de STEAM.Maxi ™ -technologie, een technologie die beschikbaar is voor al onze intelligente combi-ovens, waarmee u dankzij het gebruik van gecontroleerde algoritmen de hoeveelheid stoom in de kookkamer kunt beheren, waardoor onnodige energieverspilling wordt verminderd . De productie van stoom is een activiteit die veel energie vereist, dus het wordt belangrijker dan ooit om over een technologie te beschikken die, gezien de hoeveelheid vochtigheid die in de kamer aanwezig is (inclusief de vochtigheid in het voedsel zelf), blokkeert de productie van stoom wanneer de kookkamer verzadigd is.

 

Wat is ENERGY STAR®-certificering?

ENERGY STAR® is een vrijwillig Amerikaans overheidsprogramma dat in 1992 is ontstaan ​​uit de gezamenlijke inspanningen van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) en het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) met als doel fabrikanten van een breed scala aan technologieën en elektrische apparaten aan te moedigen om rekening houden met energie-efficiëntie bij het ontwerpen van hun producten.

Gezien de groeiende gevoeligheid van verschillende consumenten en professionals met betrekking tot kwesties in verband met respect voor het milieu en de vermindering van de C02-uitstoot, begrijpen de verschillende productiebedrijven al lang hoe belangrijk het is om verschillende klanten producten aan te bieden die respect voor het milieu bevorderen en die een lager energieverbruik kunnen garanderen. Het wordt daarom heel duidelijk dat het bezit van een groot aantal ENERGY STAR®-gecertificeerde producten een fundamenteel concurrentieinstrument is dat een verschil kan maken.

 

ENERGY STAR®-certificering voor elektrische en gasovens voor professioneel gebruik.

Het ENERGY STAR®-label is aanwezig op meer dan 75 verschillende productcategorieën, waaronder een met betrekking tot "professionele ovens", die twee secties bevat: een met betrekking tot combi-ovens en een met betrekking tot convectieovens.

Voordat ze het ENERGY STAR®-label op hun producten kunnen aanbrengen, moeten fabrikanten ermee instemmen ze te laten testen in een EPA-erkend laboratorium en te laten analyseren door een EPA-erkende certificeringsinstantie - convectieovens worden getest in twee modi, bij volledige belasting en leeg met standaard parameters (177°C en 0% luchtvochtigheid), terwijl de combi-ovens ook nog in twee andere standen worden getest, bij vollast en leeg bij 100°C en 100% luchtvochtigheid.