Site banner

 

Hoe Bespaar je Energie in je Keuken?

Kies een ENERGY STAR® Gecertificeerde Professionele Oven!

 

Zowel in de horeca als in slagerijen staat efficiënt energieverbruik centraal. Professionele ovens, sous-vide apparatuur, keukenmachines, afzuigkappen, fornuizen, friteuses, vaatwassers en snelkoelers dragen bij aan een aanzienlijk deel van de energierekening. Dit hoge verbruik heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook een significante impact op het milieu, met name door de CO2-uitstoot.

Een effectieve manier om energiekosten te verlagen en een duurzame bedrijfsvoering te bevorderen, is door oude apparatuur te vervangen door geavanceerdere, energie-efficiënte alternatieven. Een van de beste keuzes die je kunt maken is investeren in een professionele oven die ENERGY STAR® gecertificeerd is.

Energiezuinig en Uitstekende Kookprestaties: ENERGY STAR® Gecertificeerde Ovens

Professionele ovens die ENERGY STAR® gecertificeerd zijn, bieden zowel energie-efficiëntie als superieure kookprestaties. Innovatieve technologische oplossingen zorgen ervoor dat deze ovens niet alleen het kookproces efficiënter maken, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Dit maakt ze een waardevolle investering voor elke professionele keuken of slagerij.

Er zijn momenteel meer dan 30 modellen professionele ovens die deze certificering hebben ontvangen. Deze modellen variëren van compacte ovens tot grotere units, geschikt voor verschillende toepassingen en keukengroottes. Enkele populaire modellen zijn:

CHEFTOP MIND.Maps™ PLUS

CHEFTOP MIND.Maps™ PLUS COMPACT

CHEFTOP MIND.Maps™ BIG PLUS

BAKERTOP MIND.Maps™ BIG PLUS

BAKERLUX SHOP.Pro™ Master

 

Energiebesparing met de CHEFTOP MIND.Maps™ Plus-oven

De ENERGY STAR®-gegevens tonen de energiebesparingen die een restaurant of slagerij kan realiseren met een gecertificeerde oven in de keuken.

 

Stoomkoken

Om 1.000 kg gestoomde aardappelen of vleeswaren te bereiden met een 10-tray oven, zijn 28 volledige ladingen van ongeveer 30 minuten elk nodig. Dit komt neer op een totaal van 14 uur ovengebruik met een verbruik van 105,3 kWh. Vergelijk dit met een oven zonder ENERGY STAR®-certificering, waarbij het koken ongeveer 44 minuten per lading duurt, resulterend in een totaal van bijna 21 uur ovengebruik en een verbruik van 169,7 kWh.

De voordelen zijn duidelijk:

6,5 uur tijd bespaard

64,4 kWh energie bespaard

18,4 kg CO2-uitstoot verminderd

Significante verlaging van de energierekening

 

Convectiekoken

Voor het roosteren van 1.000 kg aardappelen of vleeswaren zijn 31 volledige ladingen van ongeveer 43 minuten elk nodig met een 10-tray oven, wat neerkomt op 22 uur ovengebruik en een verbruik van 189,4 kWh. Daarentegen duurt het met een niet-gecertificeerde oven ongeveer 51 minuten per lading, resulterend in bijna 26 uur ovengebruik en een verbruik van 228,8 kWh.

Ook hier zijn de voordelen duidelijk:

4 uur tijd bespaard

39,4 kWh energie bespaard

11,2 kg CO2-uitstoot verminderd

Verlaagde energierekening

Efficiënt Energieverbruik, zelfs bij Wachtstand

 

Keuken- en slagerijapparatuur blijft vaak ingeschakeld tijdens service, wachtend op de volgende batch. Een ENERGY STAR®-gecertificeerde oven verbruikt aanzienlijk minder energie in deze stand. Een 10-tray oven verbruikt slechts 1,08 kWh om gedurende een uur op temperatuur te blijven terwijl deze leeg is, tegenover 2,64 kWh voor een niet-gecertificeerde oven.

 

Waarom Zijn Deze Ovens zo Efficiënt en Duurzaam?

Meer dan 30 jaar investeert het bedrijf in onderzoek om de prestaties van zijn ovens voortdurend te verbeteren en de energie-impact te verminderen. Het team van ingenieurs, ontwerpers, chemici, natuurkundigen en softwareontwikkelaars werkt aan vier fundamentele pijlers:

Isolatieoplossingen: Efficiënte isolatiematerialen helpen de ingestelde temperatuur in de kookkamer te handhaven en warmteverspilling te minimaliseren.

Motorefficiëntie: Motoren worden ontworpen om zo min mogelijk op te warmen en energieverspreiding te verminderen, met behoud van uitstekende kookprestaties.

Ovenontwerp: Innovatief ontwerp van elk onderdeel zorgt voor minimale energieverspilling en optimale efficiëntie.

Intelligente Technologie: Intelligente technologieën zoals STEAM.Maxi™ bieden maximale controle over water- en elektriciteitsverbruik, waardoor energieverspilling wordt verminderd en uniforme kookprestaties worden gewaarborgd.

 

Wat is ENERGY STAR®-certificering?

ENERGY STAR® is een vrijwillig programma van de Amerikaanse overheid, opgericht in 1992, dat fabrikanten aanmoedigt om energie-efficiëntie in hun producten te integreren. Het label is aanwezig op meer dan 75 productcategorieën, waaronder professionele ovens. Voordat een product het label krijgt, moet het worden getest in een EPA-erkend laboratorium en geanalyseerd door een erkende certificeringsinstantie.

 

Conclusie

Investeren in een professionele oven met ENERGY STAR®-certificering is een slimme keuze voor elke horecazaak en slagerij. Het biedt aanzienlijke energiebesparingen, vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Met de juiste apparatuur kan je bedrijf zowel kostenefficiënt als milieuvriendelijk zijn.